Vliegvelden in Nederland

In Nederland hebben we vijf luchthavens, met Lelystad Airport komt het aantal op zes. De grootste luchthaven is Schiphol Airport. Deze luchthaven, in de hoofdstad van ons land, is één van de grootste vliegvelden van Europa. Overige zijn Rotterdam-, Eindhoven-, Groningen- en Maastricht Airport.

Schiphol

De drukste luchthaven van het land. Met meer dan 70 miljoen passagiers die van en naar de luchthaven vlogen. Niet één, maar drie vertrekhallen zijn hier. Tientallen vliegmaatschappijen maken gebruik de vliegveld, de thuisbasis van KLM. Bij Schiphol heb je een breed aanbod van winkels. Van supermarkt tot kleding en parfums winkels. Dit geldt ook voor eten en drinken. De meeste bekende (fastfood) restaurants zijn ook hier te vinden. Zin in een drankje? Loop langs de diverse bars voor een kop koffie of een andere drankje.

Eindhoven Airport

Iets ten westen van Eindhoven ligt vliegveld Eindhoven Airport. Je vind hier verschillende mogelijkheden waar je kunt eten en drinken zoals AH to go, La Place en Starbucks. Hieruit vliegen voornamelijk Transavia, Ryanair, Corendon en Wizz Air. Via Eindhoven vlieg je naar veel Europese landen en bestemmingen. Zoals Spanje, Frankrijk, Egypte, Griekenland, Turkije, Zweden, Portugal en Marokko.

Rotterdam Airport

De luchthaven van Rotterdam licht vlakbij de snelweg A13. In 2019 waren er zo’n 1,6 miljoen reizigers die gebruik hebben gemaakt van deze vliegveld om te landen of te vertrekken. Vliegmaatschappijen die gebruik maken van deze airport zijn voornamelijk Transavia, Tui, Corendon en Pegasus. Hier kun je 24/7 terecht om je auto te parkeren op de verschillenden parkeerterreinen. Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, kun je bij het station Rotterdam Centraal kiezen voor lijnbus 33.

Groningen Airport

Je vind Groningen Airport iets buiten de stad Groningen en is bereikbaar via de A28. Er is een shuttle bus beschikbaar, lijn 100, tussen de luchthaven en centraal station. Wil je iemand alleen afzetten en verder rijden, dan kun je even kort parkeren bij ‘Kiss & ride’. Vanuit hier vlieg je naar London, Mallorca, Kreta, Bodrum en Antalya. Binnen de terminal vind je een restaurant, WiFi en de Airportshop.

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is een regionale vliegveld en bevindt zicht net buiten Maastricht. Vanuit deze luchthaven vliegen voornamelijk Wizz Air, Ryanair en Corendon. Met onder andere deze maatschappijen vlieg je naar landen als Kroatië, Italië, Griekenland, Turkije en Spanje. Met één start- en landingsbaan is het een compacte vliegveld met één terminal. Er zijn winkels aanwezig en verschillende eet plekken.