Op zoek naar dingen om te doen in Ibiza?

Dalt Vila

Het hoogste en oudste deel van Ibiza-stad wordt bewaakt door renaissancevestingwerken die in de 16e eeuw door Karel V zijn gebouwd. De muren werden gebouwd om de dreiging van aanvallen door Berber-piraten en een invasie door soevereine troepen zoals de Fransen af ​​te weren.

Het is de moeite waard om een ​​kleine rondleiding door de vestingwerken te maken om de zeven bastions te bekijken, elk met een iets ander verhaal. Het bastion Santa Lucía herbergt bijvoorbeeld een 18e-eeuws kruitmagazijn en biedt fantastische vergezichten over de oude visserswijk en de haven.

Kathedraal van Ibiza

Helemaal bovenaan de oude stad staat de kathedraal, die naast een schilderachtig uitzicht over het water ligt. Loop een paar minuten naar binnen om de gotische goud- en zilvermonstrans uit 1399 en de gotische paneelschilderingen uit de 14e en 15e eeuw te zien.

Playa d’en Bossa

Het belangrijkste resort van Ibiza ligt naast het langste strand van het eiland. Op zomerse dagen is het een paradijs voor de jonge feestgangers; je kunt de avond ervoor uitslapen onder een parasol terwijl ontspannende, rustige muziek van dj’s aan het strand over de kust waait.

Als je de energie kunt trainen, kunnen jetski’s en waterfietsen naast het strand worden gehuurd, en er zijn een heleboel plekken om eten op te halen als je honger hebt. Als het donker is en tot de zon opkomt, staat het feest centraal, met twee van de grootste clubs van Ibiza, Ushuaia en Space midden in het resort.

Punta d’es Moscarter

Voor iets anders, trek een paar stevige schoenen aan en loop het pad op de klif van Portinatx naar de vuurtoren. Het werd gebouwd in de jaren 70 en is met 52 meter het hoogste kunstmatige bouwwerk op het eiland. De tocht door dennenbossen en jeneverbes is een beetje een uitdaging, maar de foto’s die je hier vanaf de landtong kunt maken, maken het allemaal de moeite waard.

Eiland Es Vedrà

Dit onbewoonde eiland voor de zuidwestkust van Ibiza is beschermd als natuurpark. Je kunt er per boot komen vanuit San Antonio of Ibiza-stad, terwijl de watersportcentra rond het eiland hier jetski- of snorkelexcursies organiseren.

Het is een prachtige, bijna buitenaardse plek; een ruig eiland met een monolithische plaat van pure kalksteen die oploopt tot 413 meter.

Aquarium Cap Blanc

De kans is groot dat je zo’n aquarium nog niet eerder hebt meegemaakt. De attractie ligt enkele minuten buiten San Antonio, in een zeegrot waar lokale vissers hun kreeftenvallen zetten.

Nu kunnen kinderen en volwassenen ondergronds gaan om allerlei soorten zeedieren te zien, waaronder tandbaars, roggen, murenen en conger.

De attractie is ook een recuperatiecentrum voor zeeschildpadden. Je kunt het zeeleven bewonderen vanaf verhoogde promenades die boven de goed verlichte poelen van de grot rennen.

Een auto huren in Ibiza

Het Balearen-eiland Ibiza staat bekend om zijn levendige clubcultuur en prachtige landschappen. Er is een overvloed aan verborgen stranden en baaien die gemakkelijk bereikbaar zijn met een huurauto op Ibiza. Om een tour te maken is het een goed idee om een auto te huren op Ibiza. Onze sightseeingtips die de hotspots en afgelegen stranden van Ibiza benadrukken, kunnen je helpen bij het plannen van de vakantie.