Breng je stem uit in de Dronefoto van het jaar verkiezing!

De afgelopen drie weken zijn er honderden prachtige luchtfoto’s van Nederland ingezonden voor de eerste Dronefoto van het jaar verkiezing, die Dronewatch in samenwerking met PixAir en CameraNU.nl organiseert. Uit de inzendingen heeft de vakjury een selectie van 15 foto’s gemaakt. Nu is het de beurt aan het publiek om een stem uit te brengen!

Stem nu!

Natuurfotograaf en jurylid Bas Meelker is erg positief over de inzendingen: “Ik heb meerdere keren fotowedstrijden mogen jureren. Maar een fotowedstrijd voor dronefotografie is een primeur. Het is fascinerend om te zien hoe snel dronefotografie zich ontwikkeld heeft. Het niveau is hoog en aan de inzending is duidelijk te zien dat dronefotografie een volwassen stadium heeft bereikt. Wat het extra interessant maakt is dat dronefotografie voor de fotograaf natuurlijk een hele nieuwe dimensie opent qua invalshoeken, creativiteit en originaliteit. Wederom een bewijs dat fotografie nooit stilstaat en continue zichzelf opnieuw uitvindt. Voor mij als jurylid is het een feest om de beelden voorbij te zien komen en Nederland vanuit een hele andere invalshoek te bekijken. Complimenten aan alle inzendingen!”

Ook jurylid Johan van der Wielen – eveneens natuurfotograaf – is enthousiast: “Dronefotografie is in heel korte tijd enorm populair geworden. Toch is het verre van makkelijk! Op de grond heb je maar een paar vrijheidsgraden, je kunt naar links, naar rechts en afhankelijk van je lengte hoog of laag fotograferen. Maar met een drone heb je enorme hoogtemogelijkheden waardoor ook de hoek van de camera een belangrijke vrijheidsgraad wordt. En misschien nog wel het lastigste is dat je vanaf de grond een inschatting moet maken van wat je boven gaat zien. Een drone is een nieuw soort landschapscamera met heel eigen mogelijkheden en het is dan ook niet verwonderlijk te zien dat er al inmiddels heel goede fotografen op dat gebied zijn opgestaan. Voor mij is een dronefoto meer dan een foto uit de lucht, je ziet de grote lijnen, structuren, zonder detail. Spel met licht geeft hele nieuwe invalshoeken, je kunt boven de mist uitkomen en vliegt als een vogel boven het land. Deze wedstrijd geeft aan dat het niveau inmiddels al erg hoog is…  ik kan niet wachten om te zien hoe het er over een paar jaar uitziet!”

Stemmen is mogelijk tot vrijdag 2 december 22:00. Op maandag 5 december worden zowel de publiekswinnaar als de top 3 dronefoto’s van de vakjury bekend gemaakt.