Al meer dan 250 foto’s geupload naar luchtfotoplatform PixAir

250-fotos-op-PixAir

Sinds de lancering van PixAir eind februari zijn er al meer dan 250 luchtfoto’s geupload. Het betreft zonder uitzondering luchtfoto’s die gemaakt zijn met een drone. Inmiddels telt de PixAir-community bijna 100 leden, waaronder een aantal zeer actieve uploaders.

Opvallend is het grote aantal dronefoto’s van windmolens, zowel oude als moderne. Blijkbaar zijn deze typisch Nederlandse constructies een geliefd onderwerp voor veel luchtfotografen. Ook zijn er veel foto’s geupload van schepen en waterwegen. Een deel hiervan is samengebracht in de collectie ‘Maritiem‘. De allermooiste foto’s zijn verzameld in de categorie ‘Staff Picks‘.

Over het algemeen is de kwaliteit van de ingestuurde foto’s hoog te noemen, ook al zijn er ook foto’s van beginnende dronefotografen in het aanbod te vinden. De meeste foto’s zijn met de DJI Phantom gemaakt, maar ook de Q500 van Yuneec is goed vertegenwoordigd. Een enkeling fotografeert met de Bebop Drone van Parrot, of met de professionele Inspire 1 van DJI.

Inmiddels zijn er achter de schermen ook wat technische verbeteringen doorgevoerd. Zo is de inlogprocedure vereenvoudigd en worden de gegevens van de fotograaf nu naast de foto weergegeven, in plaats van eronder. Ook is er een lightbox geïmplementeerd, waardoor een foto groot wordt weergegeven door er even op te klikken.

Binnenkort zal de gehele user interface vertaald zijn in het Nederlands. Ook zullen er nog verdere functionaliteiten worden toegevoegd. Welke dat zijn, houden we nog even in het midden. Mocht je al even niet op de site gekeken hebben, neem dan even een kijkje. En vergeet niet om je nieuwste luchtfoto’s te delen met de anderen!


2 reacties

  • Erg leuke site waar echte droneliefhebbers hun fotos kunnen deken. Ik vraag mij alleen af wanneer er een app.voor zowel ios en android uit komt. Dit maakt het vd gebruikers een stuk makkelijker dan steeds maar weer het net op te moeten,vervolgens in te loggen en dan pas hun geliefde foto kunnen plaatsen… Dus bij deze,laat van deze site een app.verwezelijken…!!

    Beantwoorden

    • Hoi, bedankt voor je reactie. Ja, een app zou wel handig zijn inderdaad. Alleen is het laten ontwikkelen van een app een nogal kostbare zaak. Dat geld stoppen we liever eerst in de verdere ontwikkeling van de website en alles wat daarbij hoort. Maar op de langere termijn sluiten we niets uit.. We hopen in ieder geval dat je nog even op de ‘oudewetse’ manier – dus via een pc of mac – je luchtfoto’s wilt plaatsen!

      Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.