Geheimen voor het bewerken van uw digitale fotografie

De wereld is nieuwsgierig om meer en meer te weten over digitale fotografie. De afgelopen maanden heb ik e-mails ontvangen met vragen over het bewerken van digitale fotografie, mensen lijken erg overstuur te zijn door gigantische foto’s en problemen met scanners. Problemen variërend van maatvoering tot het toevoegen van tekstballonnen, zelfs het maken van een olieverfschilderij met digitale foto’s! Dit artikel beschrijft de ergernissen van de scanner en hoe deze te verhelpen.

Scanners kunnen soms buitengewoon moeilijk zijn, sommigen weigeren te scannen, anderen bedenken dat de helft van de foto ontbreekt, samen met andere problemen die de kwaliteit van uw foto verpesten. Als de instellingen van een scanner niet correct zijn geconfigureerd, kan de resolutie korrelig worden in uw foto. Hier zijn een paar tips voor het correct gebruiken van uw scanner:

1) Zorg ervoor dat er geen vlekken of vuil op uw foto zit wanneer u een foto scant. Dit is belangrijk omdat ze goed worden weergegeven zodra u de foto scant. Als er vlekken zijn, wees dan voorzichtig wanneer u ze schoonmaakt, het laatste dat u wilt zijn krassen.

2) Het is ook belangrijk dat de scanner schoon is. Nadat u uw foto net hebt schoongemaakt, wilt u niet dat deze weer rommelig wordt en u niet wilt dat vezels de scan laten zien. Sommige items die u kunt gebruiken, zijn een pluisvrije doek en ruitenreinigingsdoekjes om het glas schoon te maken.

3) Bij de meeste scanners kunt u kiezen tussen kopiëren in kleur of kopiëren in zwart-wit. Als u geen zwart-wit scan wilt, zorg er dan voor dat u de kleurenscan selecteert.

4) Digitale foto’s kunnen gemakkelijk te groot of te klein worden op uw computer, waardoor ze moeilijk te bewerken zijn wanneer u klaar bent met scannen. Dit is eenvoudig op te lossen door de resolutie in te stellen om alles wat je wilt uit het beeld te halen.

5) Druk vervolgens op de voorbeeldknop. Je kent die kopieermachines op scholen, behandel je scanner net zo goed als een foto en plaats je foto voorzichtig op de scanner. Dan wil je hem vragen om een ​​voorbeeld van de foto voor je te bekijken, zodat je hem later niet opnieuw hoeft te scannen.

6) De voorbeeldafbeelding moet nu worden bijgesneden om ervoor te zorgen dat u alleen de foto erin hebt. U kunt later bijsnijden naar uw specifieke behoeften.

7) Tijdens de scan is het laatste wat u wilt doen het verplaatsen van de foto of het onderbreken van de scan; alle gewenste wijzigingen kunnen op de computer worden aangebracht.

8) Zodra de afbeelding op uw computer staat, controleert u de grootte van de afbeelding om er zeker van te zijn dat u de resolutie-instellingen niet verknoeit tijdens het scannen. Als het beeld te groot is, kan het een oudere computer laten crashen, maar over het algemeen moet het gigantisch zijn om dat te doen.

9) Zorg ervoor dat u een scan heeft van de originele afbeelding. Het duurt niet te lang, maar het kan een paar minuten duren als u met een hoge resolutie scant.

Al deze tips hebben me zeker geholpen toen ik problemen had met mijn scanner.

Zoals je waarschijnlijk kunt zien, wordt het steeds populairder om digitale fotografie te bewerken. Mensen willen weten wat hun programma of machine precies kan doen in plaats van te kijken hoe de foto er direct vanaf de camera uitziet. Nu digitale fotografie populair wordt, gebruiken mensen het om geld te verdienen met goedkope e-books die moeilijk te begrijpen zijn. Verspil daar niet teveel geld en tijd aan. Uiteindelijk zal digitale fotografie de normale filmcamera’s volledig vervangen en worden de computers gemakkelijker te gebruiken.